top of page

INSURANCE GROUP

Nieuwsbrief

It's All About People

 

 

11 juli 2022 Insurance Group

Reisverzekering en dekkingen in coronatijd

 

Van reis- en vooral annuleringsverzekeringen zijn de dekkingen ingeperkt sinds de coronacrisis. Wat kun je wel claimen en wat is er gedekt bij een gewijzigd reisadvies vanwege corona? Lees deze 11 veelgestelde vragen en de dekking per reis-en annuleringsverzekeraar

https://www.consumentenbond.nl/reisverzekering/reisverzekeringen-en-dekkingen-in-coronatijd

Bron: consumentenbond

 

 

18 januari 2014 Insurance Group

10% korting op alle nieuwe personenautoverzekeringen

 

Wij bieden u graag een voordelige start van het nieuwe jaar.

Wanneer u namelijk in het eerste kwartaal van 2014 via ons kantoor een autoverzekering afsluit, ontvangt u een extra korting van 10%!

 

De actie geldt voor vele verschillende verzekeraars zoals AEGON, Allianz, ASR, Avéro, Bovemij, De Goudse, Delta Lloyd, Generali, London, Nationale-Nederlanden en Reaal. De korting wordt direct verwerkt in de offerte!

 

U kunt de verzekering tot en met 31 maart 2014 afsluiten.

De ingangsdatum dient in of na de actieperiode te liggen.

Sluit u nieuwe autoverzekering direct af: klik hier

25 november 2013 Insurance Group

Nieuw: Zorgverzekering eenvoudig vergelijken en direct online afsluiten!

 

Naast de ZorgVoordeelPolis kunt u ook andere producten van Aevitae vergelijken en afsluiten. Bovendien worden ook andere risicodragers getoond, zoals Delta Lloyd, Stad Holland, CZ en ONVZ.

 

Deze zorgproducten worden alleen gepresenteerd ter vergelijk (de getoonde bedragen zijn gelijk aan de premies zoals vermeld op de website van deze maatschappijen), waarbij direct uw concurrentievoorsprong met de ZorgVoordeelPolis opvalt! 

 

ZorgVoordeelPolis

 

Via onze vergelijker kunt u ook de ZorgVoordeelPolis afsluiten, een unieke zorgverzekering tegen een scherpe premie.

 

Met deze verzekering kiest u voor hoge kwaliteit van de dekking, ruime keuze uit 5 aanvullende verzekeringen én 3 tandartsverzekeringen en maximale korting.

 

De ZorgVoordeelPolis is exclusief bij ons beschikbaar. Met onze vergelijkingsmodule maken wij het u nu wel heel makkelijk: aan de hand van uw persoonlijke wensen ontdekt u hier namelijk de zorgverzekering die het beste bij u past.

31 oktober 2013 Insurance Group

Vraag naar cyberverzekering gaat hoge vlucht nemen

 

Een bedrijfsdekking voor cyberrisico’s zal op korte termijn net zo normaal zijn als een brand- of aansprakelijkheidsverzekering. De bedrijfscontinuïteit kan net zo goed door cyberrisico’s in gevaar komen als door een brand of diefstal. De kosten van cyberincidenten lopen in Nederland nu al in de miljarden euro’s per jaar. Verzekeraars zullen de komende jaren in rap tempo cyberverzekeringen ontwikkelen en op de markt brengen.

 

Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars in zijn position paper ‘Virtuele risico’s, echte schade’. Directeur Leo de Boer van het Verbond overhandigt vandaag het eerste exemplaar aan directeur cybersecurity Wil van Gemert van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in de campagneweek Alert Online. Het Verbond is partner van de campagne en participeert in het Informatieknooppunt Cybersecurity van het NCSC, onderdeel van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

 

Nog weinig cyberpolissen
Cyberrisico’s ontstaan als gevolg van moedwillige aanvallen van buitenaf (hackers, virussen), al dan niet opzettelijke menselijke fouten of technisch falen. TNO schat de jaarlijkse schade door cybercrime in Nederland op 10 miljard euro. Steeds vaker komt de vraag op of cyberrisico’s ook verzekerbaar zijn. In de Verenigde Staten zijn verzekeraars daar al ver mee, in Nederland zijn er nog maar weinig cyberpolissen op de markt.

 

In de deze week gepresenteerde nieuwe Nationale Cybersecurity Strategie van het NCSC wordt geconstateerd dat verzekeraars een belangrijke rol kunnen spelen bij het verzekeren van cyberrisico’s. Daarnaast kunnen verzekeraars – met hun kennis van risico’s en preventie –  bedrijven helpen met het optuigen van goed preventief beleid. Bijvoorbeeld door het opstellen van een zogeheten ‘incident response plan’ om schade te beperken. Een onderdeel van een dergelijk plan kan zijn dat na een cyberincident een jurist adviseert welke autoriteiten ingelicht moeten worden. Ook bevat het een plan van aanpak voor communicatie.

 

Nieuwe verzekeringsvragen
De cybermarkt brengt nieuwe verzekeringsvragen met zich mee. Materiële schade – zoals een brand in de serverruimte – wordt via traditionele verzekeringen gedekt. Schade aan data wordt echter zelden gezien als materiële schade. Reguliere aansprakelijkheidsverzekeringen bieden doorgaans ook alleen dekking voor zaak- en letselschade, niet voor financieel nadeel als gevolg van een digitaal incident. In het position paper constateert het Verbond dat geen enkele traditionele verzekering een goede dekking biedt voor cyberincidenten.

 

Cyberverzekeringen zijn op dit moment vooral interessant voor bedrijven die in sterke mate afhankelijk zijn van ict-systemen en/of veel gegevens beheren. Dat geldt voor zowel kleine als grote bedrijven. Een webwinkel beschikt bijvoorbeeld al gauw over duizenden contacten. Online verkoop van producten en diensten is nu al goed voor 65,9 miljard euro per jaar, bleek onlangs uit onderzoek van een aantal brancheverenigingen, waaronder het Verbond. Naar verwachting neemt dat binnen een paar jaar toe tot ruim 70 miljard euro.

 

Wilt u meer informatie over Cyberverzekeringen? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

5 september 2013 Insurance Group

Mobiel Schade melden App

 

Mobiel schade melden is de app van het Verbond van Verzekeraar waarmee eenzijdige en tweezijdige autoschades kunnen worden gemeld.

 

De iPhone app mobielschademelden vervangt hiermee het Europese schadeaangifte formulier.

 

Een melding via deze iPhone app wordt automatisch doorgestuurd naar de juiste verzekeraar op basis van het kenteken van het voertuig.

Via de e-mail krijg je als melder zelf ook een afschrift.

Voertuiggegevens worden automatisch opgehaald, de locatie wordt opgehaald met behulp van GPS. Verder worden er veel minder vragen gesteld waardoor mobiel schade melden veel makkelijker wordt dan met het oude formulier.


Vrijwel alle Nederlandse verzekeraars en een aantal leasemaatschappijen willen graag dat u gebruik maakt van Mobiel schade melden.

 

https://itunes.apple.com/nl/app/mobielschademelden.nl/id471275652?mt=8

1 juli 2013 Insurance Group

Nieuw Dienstverleningsdocument Insurance Group (DVD)

 

Vanaf 1 juli 2013 moeten alle financiële dienstverleners het standaard Dienstverleningsdocument (DVD) verstrekken voor producten die onder het provisieverbod vallen.

 

Het DVD is daarmee niet langer vormvrij, maar heeft een vaste indeling. De AFM laat consumenten via een leeswijzer kennis maken met het nieuwe gestandaardiseerde document.

 

Het nieuwe standaard DVD kent vier pagina's met informatie over de dienstverlening van adviseurs  (zelfstandig of in dienst van een bank of verzekeraar) en bemiddelaars.

 

Er zijn vier varianten van het document, gebaseerd op de belangrijkste financiële vragen van consumenten: de hypotheekvraag, opbouwen van vermogen, werkgeverspensioen en het afdekken van risico's (bijvoorbeeld ORV en AOV).

 

Ook de kosten van het advies komen aan bod  in het DVD én de leeswijzer.

Dankzij het dienstverleningsdocument weten consumenten wat ze ongeveer aan kosten kunnen verwachten. Het gaat wel om de gemiddelde kosten.

In individuele gevallen kan de rekening hoger of lager uitvallen.

Het is belangrijk dat consumenten daarnaar vragen bij hun adviseur", aldus de toezichthouder in de leeswijzer voor consumenten.

 

Verstrekken vóór het advies:

Onafhankelijke adviseurs, bemiddelaars en gebonden adviseurs van banken en verzekeraars zijn verplicht het DVD aan hun klant te verstrekken. Dat kan voorafgaand, tijdens of na het eerste oriënterende gesprek. Ook bij execution only moet een DVD verstrekt worden. "Een financieel dienstverlener moet het in elk geval geven, voordat hij een advies geeft", aldus de toezichthouder.

 

Klik hier voor ons Dienstverleningsdocument.

20 maart 2013 Insurance Group

Insurance Group adviseert ook in LevensverzekeringenDe Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 19 maart 2013 aan Insurance Group B.V. een vergunning afgegeven om te bemiddelen in Levensverzekeringen.Wij zijn hier uiteraard zeer blij mee, niet alleen omdat wij nu aan alle wettelijke eisen voldoen om in Levensverzekeringen te mogen bemiddelen maar vooral omdat wij nu aan onze relaties een breder pallet van financiële diensten kunnen aanbieden.Met onze expertise en innoverende bedrijfsvoering kunt u ook op het gebied van Levensverzekeringen optimaal advies verwachten. 

Wilt u meer informatie over Levensverzekeringen? Neem dan gerust contact met ons op. 1 maart 2013 Insurance Group

Twee maanden premie retour bij autoverzekering van Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden heeft een unieke actie ontwikkeld. Indien uw vóór 1 mei 2013 autoverzekering van deze verzekeraar afsluit, krijgen u de premie voor de eerste 2 maanden teruggestort op hun bankrekening!

De actie geldt voor nieuwe personenautoverzekeringen van Nationale-Nederlanden.

De voorwaarden voor deze actie zijn als volgt:  • De actieperiode loopt van 4 maart tot en met 30 april 2013

  • De verzekering dient tijdens de actieperiode afgesloten te worden, met een    ingangsdatum van uiterlijk 29 juli 2013

  • De actie geldt voor de hoofddekking inclusief assurantiebelasting

  • De 2 maandpremie’s zullen binnen 8 weken na ingang van de verzekering teruggestort worden op het rekeningnummer van de verzekeringnemer, mits de eerste premietermijn betaald is. Is de verzekering voor die tijd beëindigd, dan kan er geen aanspraak gemaakt worden op de premieterugbetaling

  • De verzekering mag op basis van elke betalingstermijn afgesloten worden.

  • Deelname is voorbehouden aan meerderjarige personen met een vaste woon- en/of verblijfsplaats in NederlandProfiteer direct en klik hier!

8 januari 2013 Insurance Group

10% actiekorting in januari 2013 op alle personenautoverzekeringen

Zo profiteert u ook in het nieuwe jaar van onze actiekorting van maar liefst 10% op alle nieuw afgesloten personenautoverzekeringen.We zetten de details voor u op een rij:

  • De kortingsactie is van toepassing op alle nieuwe personenautoverzekeringen van   o.a. Allianz, ASR, Avéro Achmea, Delta Lloyd, Generali, London Verzekeringen, Nationale-Nederlanden en Reaal inclusief onze huismerken

  • De verzekering dient in januari 2013 afgesloten te zijn. De ingangsdatum mag eventueel na de actieperiode liggen

  • Het actietarief blijft ook na prolongatie op hoofdvervaldatum van kracht

Profiteer direct en klik hier voor een scherpe offerte.


20 december 2012 Insurance Group

Nieuw: MKB pakket online berekenen en direct afsluiten

Insurance Group blijft innoveren.

Op onze website kunt u nu ook uw MKB verzekeringspakket online berekenen en direct afsluiten. Dit pakket omvat alle voor ondernemers belangrijke schadeverzekeringen.Welke producten kunt u binnen dit pakket afsluiten?

-       Bedrijfsgebouw
-       Inventaris/goederen
-       Glas
-       Bedrijfsschade
-       Reconstructie
-       Extra kosten
-       Lichtreclame
-       Bedrijfsaansprakelijkheid
-       Rechtsbijstand
-       Geld
-       Elektronica
-       Eigen vervoerUniek pluspunt: startersregeling

Een eigen bedrijf starten is een hele onderneming. Daarom kent het Bedrijven TotaalPlan de zogenaamde startersregeling. Gedurende de eerste 3 jaar van de looptijd van de polis krijgt de startende ondernemer korting op de premie: in het 1e jaar 15% korting, 2e jaar 10% en 3e jaar 5%.

Een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van deze regeling is dat het een 1e inschrijving bij de Kamer van Koophandel betreft. Het starten van een 2e of 3e bedrijf komt dus niet hiervoor in aanmerking.

​Het is mogelijk om bij alle verzekeringen de startersregeling toe te passen met uitzondering van de Rechtsbijstandsverzekering.Direct een premie voor uw MKB pakket? Klik hier

5 december 2012 Insurance Group

Website voor smartphones

Speciaal voor smartphones heeft Insurance Group een website gelanceerd. 

Smartphones zijn bijna onmisbaar geworden in ons dagelijks leven.


Om die reden heeft Insurance Group een speciale website ontwikkelt voor smartphones.
Hiermee kunt u Insurance Group overal volgen en zijn wij altijd binnen handbereik.

Hoe werkt het?
Heel eenvoudig: op uw smartphone toetst u in uw browser: www.insurancegroup.nl
U komt dan vanzelf op onze speciale website voor smartphones.

29 november 2012 Insurance Group

​Insurance Group introductieactie: 10% korting op autoverzekeringen

Wanneer u in december via ons kantoor een autoverzekering afsluit,

ontvangt u een feestelijke korting van 10%!De actie geldt voor vele verschillende verzekeraars zoals Allianz, ASR, Avéro, Delta Lloyd, Generali, London, Nationale-Nederlanden en Reaal.U kunt de verzekering tot en met 31 december 2012 afsluiten. De ingangsdatum dient in of na de actieperiode te liggen.Wilt u ook weten hoeveel u kunt besparen? Klik hier.

28 november 2012 Insurance Group

Verhoging assurantiebelasting naar 21% per 1 januari 2013

Op 29 oktober 2012 is in het Regeerakkoord een verhoging van de assurantiebelasting in 2013 aangekondigd.Wat is assurantiebelasting?
Net zoals voor andere diensten en producten wordt ook voor verzekeringen belasting betaald. Dit is in de wet vastgelegd. ​Hoe hoog is de assurantiebelasting?

De assurantiebelasting is op dit moment 9,7 %. U betaalt dit percentage over de premie van uw verzekering, de eventueel aanvullende dekkingen en over de poliskosten.Wanneer gaat de verhoging in?
In het Regeerakkoord van 29 oktober 2012 is een verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% aangekondigd. De bedoeling is dat het nieuwe tarief op 1 januari 2013 ingaat.

Dit hogere belastingtarief geldt voor bestaande en nieuwe verzekeringen.Wat betekent dit voor u?
Als u een verzekering heeft berekend de verzekeraar de extra assurantiebelasting aan u door. U betaalt voor alle verzekeringen waarover assurantiebelasting wordt geheven het nieuwe belastingpercentage vanaf uw eerste betalingsmoment na 1 januari 2013.

27 november 2012 Insurance Group

Wist u dat u sinds kort heel gemakkelijk en snel uw oude verzekering kan opzeggen?

Dit vergroot uw keuzevrijheid, zodat u sneller profiteert van een goedkoper of beter aanbod.


Heeft u een particuliere schadeverzekering (met een contractsduur van 12 maanden) langer dan één jaar geleden afgesloten, dan kunt u de polis direct opzeggen.

Bij de meeste verzekeraars moet u wel rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Voor meerjarige contracten geldt dat u eerst de volledige contract termijn dient te voltooien.

Heeft u een schadeverzekering korter dan één jaar geleden afgesloten, dan moet u de contract termijn van 12 maanden volbrengen.

Soms rekenen de verzekeraars wel een kleine vergoeding voor het royeren van de polis.

(download opzegformulier )

bottom of page